sunnuntai 30. lokakuuta 2016

9D leirikoulussa Lontoossa

Lukuvuoden ensimmäinen leirikoulu suuntautui Lontooseen lokakuussa. Tässä Lontoon terveisiä 9D-luokalta:

These boots are made for walking:
Torstaina vietimme shoppailupäivää, mutta ennen rahojemme kuluttamista kävimme Buckinghamin palatsilla. Siellä otimme valokuvia ja katselimme palatsin vahtien hauskannäköistä kävelyä. Palatsin jälkeen kävelimme kuvassa näkyvää katua pitkin Hyde Parkkiin. Hyde Parkissa oli paljon erilaisia eläimiä ja kauniita maisemia sekä suuria nurmialueita. Hyde Parkissa kävelyn jälkeen suuntasimme jo kohti Oxford streettiä.




Piccadilly circus:
Piccadilly Circus on kuuluisa kokoontumispaikka Regent St:n päädyssä. Regent streetin toisesta päädystä aukeaa shoppailijan taivas: n.2,4 kilometriä pitkä ostoskatu Oxford Street joka on täynnä erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Oxford Streetillä on useita sivukujia joilla niilläkin sijaitsee monia erilaisia ostosputiikkeja. Suurin niistä lienee edellä mainittu Regent Street, jolla sijaitsee muumuassa kolmikerrkosinen Hollister ja Ted Baker. Meillä oli yhteensä kuusi tuntia aikaa shoppailla ja palasimme takaisin hostellille päivän jälkeen taskut tyhjinä ja kädet täynnä ostoksia. 


Dinner together:
Palattuamme hostellille meillä oli hetki aikaa lepyyttää jalkojamme, jonka jälkeen kävelimme paikalliseen pubiin syömään viimeistä illallista viimeisen illan kunniaksi. Suurin osa söi hampurilaista. Ruoka oli hyvää ja mukavan keskustelun saatossa vierähti tunti jos toinenkin. Myös luokanvalvojamme tytär oli mukana illallisella.

torstai 6. lokakuuta 2016

Kansainvälisyyspäivä Hermannissa 4.10.2016

Käsityötunneilla syntyi maailmankartta, johon merkittiin väreillä Hermanniin saapuneiden kotimaat


Syksyisenä tiistaina Hermannissa siirrettiin lukujärjestykset syrjään ja tutkittiin, millaisista maista hermannilaisia on tullut. Eri maita oli tutkittavana yhteensä 19 kappaletta. Kukin luokka valitsi itse heille sopivan lähestymistavan. Opettajat toimivat taustalla ohjaajina ja antoivat oppilaille lähes vapaat kädet tutkita, millaisia asioita eri maista tulee esille. Lähestymistapaa kutsutaan ilmiöpohjaiseksi oppimiseksi.
Seuraavassa muutamia tuokiokuvia päivästä:









Työskentely oli ripeää - aamulla klo 9 aloitettiin ja töiden piti olla valmiina esiteltäväksi klo 13. Kahdella viimeisellä oppitunnilla oli mahdollisuus kiertää katselemassa tuotoksia ja osallistua Kahoot-visailuihin sekä katsella esityksiä juhlasalissa.



Etukäteen oli sovittu, että erillinen arviointiraati valitsee yhden ansiokkaan luokkatyön. Ansioituneen työn kriteerit olivat: 

  • Sellainen, että töissä näkyy kaikkien panostus ja osallistuminen  
  • Erilaisia töitä ja toteutustapoja on koko luokalla yhteensä enemmän kuin yksi  
  • monipuolinen kokonaisuus  
  • visuaalisesti onnistunut 
  • Katsojaa innostava

Arviointiraati piti kisaa tiukkana ja yhden palkinnon myöntämistä liian haasteellisena tehtävänä. Lopulta arviointiraati päätyi palkitsemaan kaksi ansioitunutta luokkaa: 8D Yhdysvallat-työllään ja 8E Irak- työllään.

8D-luokan edustajat palkintoa noutamassa 


8D-luokka työssä
8E-luokan edustajat


Onnittelut voittajille!

Kiitos ahkerasta työskentelystä jokaiselle hermannilaiselle!


Seuraavan päivän Salon Seudun Sanomissa oli aukeaman juttu kansainvälisyyspäivästä.


Oppilaat kirjoittivat luokittain päivän jälkeen palautteita, jotta tämäntyyppistä työskentelyä voidaan kehittää jatkossa.

Alla erään oppilaan ajatuksia päivän toteutuksesta:

Kansainvälisyyspäivän aikana työskenneltiin pääosin ahkerasti. Luokissa vieraillessa erottui kuitenkin, että toiset olivat työskentelystä kiinnostuneempia kuin toiset. Ahkerimmin työskenneltiin luokissa, joissa opettaja oli koko ajan paikalla valvomassa. Oppilaat lähestyivät aiheita monin eri tavoin. Yleisimpiä työn toteutustapoja olivat Kahootit, PowerPoint-esitykset sekä seinäjulisteet. Oli ilo huomata, että töihin oli nähty vaivaa ja panostusta.
Useammalle oppilaalle kansainvälisyyspäivän idea tuntui ainakin aluksi olevan epäselvä, mutta päämäärä selkiytyi päivän kuluessa. Oppilaat innostuivat eniten tietokoneilla tehtävistä töistä (esim. Kahoot). Joistakin niin sanotusti vieraammista maista, joista oppilaat eivät ehkä aiemmin edes olleet kuulleet, saattoi olla hankaluuksia löytää monipuolista tietoa. Ongelmista kuitenkin nähdäkseni selvittiin, ja saatiin aikaan hienoja lopputuloksia. Luokkien välinen kilpailu lisäsi mielenkiintoa tekemiseen.
Omasta mielestäni kansainvälisyyspäivä voisi ehdottomasti tulla perinteeksi, sillä se on loistava tapa tutustua meille vieraampiin valtioihin ja samalla tuoda vaihtelua tavallisen kouluarjen keskelle. Ensi vuonna päivästä voisi ehkä antaa enemmän informaatiota oppilaille. Töiden esittelytilaisuuteen juhlasalissa voisi kehittää tavan, jolla oppilaiden huomio saadaan enemmän kiinnitettyä esiteltäviin töihin. Kansainvälisyyspäivä oli mielestäni onnistunut kaikin puolin!